12 Nisan 2013 Cuma

43-Heads Matthew Van Fleet kitabı olup diğer kitapları için http://www.dragonflys.com/. Bizim kitabımız yine Hollandaca "Dieren". Çünkü babamız Hollanda' dan getirmişti.Zaten resim, hareket, dokun&hisset ağırlıklı bir kitap.Kitap 3+ olarak sınıflandırılmış.Aslında bu kitapla çocuğu tanıştırmak için o kadar beklemeye gerek yok ama kitapla çocuğu da yalnız bırakmayın.Hem birlikte okuması çok eğlenceli hem de yırtılma ihtimaline karşın kitabın selameti açısından..Kitabın çizimleri çok güzel, devenin kıvırcık saçı, maymunun uzun tüyleri, ayının yumuşak dili, tapirin yapışkan dili (tapiri bu kitapta öğrendim:) cahillik işte), yumurtadan çıkan ördekler derken bir sürü aksiyon. Barnes&Noble de 17 $ civarı..tabii bir de kargo ücreti..Bu kitaplar için en hesaplı edinme yöntemi yurt dışına giden bir tanıdığınıza rica etmek sanırım..



44-Aynı yazarın MOO kitabı.Bizdeki adı BOE hollandacasıymış.Bu kitap HEADS e göre daha az gösterişli.Biraz kendini tekrar ediyor sanki.Bu kitaplar için bir uyarım olacak, oldukça kalın kitaplar, ebatları da büyük sayılır.Yani kütüphanede baya bir yer işgal ediyor.



45-Usborne yayıncılığın mıknatıslı kitaplarından.Bu kitabı da oynaya oynaya baya bir yıprattık.Okuduk demiyorum çünkü mıknatıslı elbiseleri resimdeki karakterlere giydirmek üzerine bir çocuk kitabı.İlk sayfadaki kızın adı MAYA.O yüzden bizim kitabımızın da adı MAYA oldu.Ece Özge bu kitabı anlatmak istediğinde hala MAYA diyor.Bu arada, kitap yaklaşık 15 aylıkken beri aktif olarak bizimle.Yani bu yaş sınıflandırmaları aslında biraz size, çocuğunuza ve kitaba bağlı bir durum.1-3 yaş arası ayrımları çok da kesin çizgilerle bölmüyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder