11 Nisan 2013 Perşembe

38-Hareketli Oyun Saati.İş Bankası Yayınları Rebecca Finn in hareketli kitaplarının tüm serisini yayınlıyor.Bu hareketli kitaplardan bir tanesini yaklaşık 1 yaşındayken merakla parçalayıp yırtmıştık.Zaten kitapların üzerinde 2-5 yaş yazıyor.Şimdi de bazen merakla sayfaların aralarını karıştırmaya çalışıyor, elini kitabın içine sokmaya uğraşıyor ama hala sağlam kitabımız.Yine dr.com.tr ve 9,50 TL.



39-Aslında genel olarak Julia Donaldson&Axel Scheffler ikilisiyle tanışma The Gruffalo (Türkçe çevirisiyle Tostoraman) ile başlıyor.Kasabanın En Şık Devi, Maskeli Fare, Süpürgede Yer Var mı... ile devam ediyor.Ancak Ece Özge hanım kreşli olunca, mart ayı içinde solucanlar ayın konusu olunca ve uzun ince gördüğü her nesneye "worm" demeye başlayınca bu kitabı almak farz oldu.Zaten bir gün tanışacaktık Julia Donaldson ve Axel Scheffler ile.

Süper Kurti çok uzun çok güçlü çok esnek çok korkusuz ve çok eğlenceli..

40-Zogi de anaokuluna giden çok zeki ejderhamız.Julia Donaldson&Axel Scheffler ikilisinin son kitabının kahramanı.Bu ikilinin kitaplarındaki metinler okuması oldukça kolay ve kafiyeli bazen şiir gibi.

Zogi çalışmaya gitmiş tek başına.
Tüm kudretiyle püskürtmüş alevleri.
Ve fır dönmüş kutlamak için zaferini…
Ama birden tutuşuvermiş kanadının biri.
Tam o sırada küçük kız yine gelivermiş yanına:
“Ah minik ejder, yazık sana!
Haydi gel, güzel bir bandaj yapalım kanadına.”
“Ay, ne iyi bir fikir” demiş Zogi. Havalanmış uçmuş yeniden,
Bandajı sallanıp durmuş ardı sıra, mavi gökte fırr fırr diye dolanırken.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder